Palvelut

Historiikit, henkilöhistoriat, historia-aiheiset luennot

Suunnitteletko yrityksen tai yhdistyksen historian kokoamista yksiin kansiin? Olisiko tarvetta rakennus- tai maisemahistorialliselle selvitykselle? Nyyfiikiltä voit tilata historiateoksen koko toteutuksen tai asiantuntevaa apua johonkin osa-alueeseen. Jos olet kiinnostunut esimerkiksi kylän tai muun yhteisön historian tallentamisesta ja kokoamisesta yksiin kansiin tai vaikkapa näyttelyksi, ota yhteys Nyyfiikiin ja pyydä tarjousta.

Muistelupiirit, muisteluillat ja muistojen tallentaminen

Ota yhteyttä: Outi Lähteenlahti

  • Kuvat ja esineet muistojen virikkeenä. Sopii virikeohjelmaksi esimerkiksi vanhainkotiin. Kesto 60 min. 
  • Kylän tai muun yhteisön muistot talteen, kolme iltaa tai iltapäivää (8 x 45 min). Kolmen kerran pituinen johdatus siihen, miten oman kylän muistoja, tarinoita ja valokuvia voi alkaa kerätä ja tallentaa. Tämä soveltuu hyvin esimerkiksi kylä- tai muille yhdistyksille tai yhteisöille, jotka suunnittelevat oman historiansa tallentamista. Kukin muistelupaketti suunnitellaan yhteistyössä asiakkaan kanssa vastaamaan kunkin yksilöllisiä tarpeita. 

Sanataide ja luova kirjoittaminen

Ota yhteyttä: Outi Lähteenlahti.

  • Vauvasanataidepaja alle 1-vuotiaille, kesto 45 min. Vauvasanataide on loruttelua, sanaleikkejä, vauvan kanssa hassuttelua ja hupsuttelua. Pajan aikana itkeminen, syöminen, nukkuminen ja liikkuminen on sallittua. Vauvasanataide tukee lapsen kielellistä kehitystä, mutta tärkeintä on kuitenkin mukava ja kiireetön yhdessäolo oman vanhemman kanssa.
  • Sanataidetta taaperoille 1-3-vuotiaille, kesto 60 min.
  • Vauva- ja taaperosanataiteen ohjaaminen (sanataideohjaajille tai esim. päiväkotien työntekijöille suunnattu paja), kesto 2 x 45 min.
  • Kuvat ja esineet tarinan virikkeenä -sanataidepaja, kesto 2 x 45 min. Sopii alakouluikäisille.
  • Hirveät hirviöt -sanataidepaja, kesto 45 min. Sopii alakouluikäisille.
  • Elämä tarinaksi - johdatus omaelämäkerralliseen kirjoittamiseen, 2-6 x 45 min, aikuisille.

Oikoluku- ja toimitustyöt

Teemme tekstien toimitustyötä, joka pitää sisällään mm. tekstien oikoluvun ja kielentarkistuksen. Meiltä voi tilata myös kaunokirjallisen tekstin toimitustyötä. Ota yhteyttä: Outi LähteenlahtiAnu Tuominen, Eija Hammarberg.

Maisemaselvitykset

Ota yhteyttä: Eeva Sinerjoki.

Projektien hallinta ja koordinointi

Tarvitsetko projektityöntekijää hankkeeseesi, apua hankkeen rahoituksen hakemisessa tai projektinhallinnan konsultaatiota? Ota yhteyttä: Anu Tuominen tai Päivi Lahdelma.

Viestintä

Tarjoamme asiantuntemusta viestintään ja markkinointiin. Toimitamme ja taitamme esitteet ja autamme sosiaalisen median ja verkkoviestinnän haltuunotossa. Ota yhteyttä: Siiri Juusti tai Päivi Lahdelma